Deneme, değerli yazarlarımızın en çok kullandığı edebi türümüzdür. Hassaten ben de deneme yazmayı seviyorum.Kendine has bir tecrübî durum isteyen deneme, bizim de çok sevdiğimiz bir türüdür.Yazan ve okuyanlarımızın bir çoğu, denemeyle yolu kesişmeden yapamazlar.Bunu bilen birisi olarak, yazdıklarımın epey kısmının deneme olduğunu belirtiyorum.Onun için denemeyi de denemeli diyorum.Dediklerimin tanığı da okuduklarımdan alıntıladığım parça yazılardır.Aşağıdaki parça metinleri, bir şiir yazı ... Devamını Oku »
SANA DİLDEN SORUYORLAR
Önce küçük bir okuma parçası: ‘Bir ölünün yakılması yaklaşık üç saat sürerken, ölüyü yakma görevi ailenin en büyük erkek çocuğuna düşüyor. Hindular ölülerini yakmaya ağızdan başlıyorlar. Çünkü Hindu inancına göre, insan, hayatta en fazla günahı ağzıyla (diliyle) işliyor.’ (Adem Özköse, Seyyah, Pınar Yayınları, sayfa 43) Bu paragrafla karşılaşır karşılaşmaz, Marifetname’ye bakma ihtiyacı hissettim. Orada, maddeler halinde, uzuvların, yani kulağın, gözün, ... Devamını Oku »
MANEVİ DERİNLİK
Dünya üzerine çok şey yazılıp söylendi .Dünyaya itibar edenler de , ona önem atfetmeyenler de , yüzlerce şiir ya da sözle dünyayla ilişkilerini anlattılar . Kimimiz dünyaya taptı , kimimiz dünyayı beğenmedi .Sonuçta dünya orada , insanlık burada duruyor . Dünyayı konuşmadan yaşamak ne kadara da zor . Onsuz olmuyor , onunla da böyle zor oluyor . Ah ... Devamını Oku »