Başlık, hayata nispetle söylenmiştir. Şöyle de sorabilirim, nasıl roman isterim? Roman, hayatı anlatır. Hayatın roman olması da biraz doğrudur. Roman, olabilecek olanı anlatmalıdır. Romanla ilişkim mesleğimle başlamamıştır. Gençliğimde de roman okurdum. Hilal Görününce, Minyeli Abdullah, Sürgün Öğretmen, İnce Memet ilk okuduğum romanlardır. Roman, edebiyatın cümle kapısıdır. Nedeni de hayatı anlatmasıdır. Modern zamanların iddialı türü romandır. Uzun vade de ... Devamını Oku »
POETİKA MESNEVÎSİ
Fuzûlî’nin Türkçe Dîvanı Mukaddimesi İlimsiz şiir temelsiz duvar, benzetmesi Eski Edebiyat’ın Dîvan Dîbâceleri Klâsik şâirlerin şiir düşünceleri Şiire ve şâire dâir birçok metin var Mesnevî ve tezkirelerde, dîvanlar kadar Kimisi manzum söylenmiş, kimisi mensur Deryâdan habersizlik, bize özgü bir kusur Ziyâ Paşa’nın Şiir ve İnşâ Makâlesi Garb’a ve halka giden Yeni Aydın’ın sesi Şiirsel mi şiirsel, Makber Mukaddimesi Say ... Devamını Oku »
AŞKIN YEDİ HALİ BİŞNEV VE AMASYA
Amasya , kültürel özellikleri nedeniyle kurmaca metinlere niye mekan olmaz diye düşünürdüm ! Bu sorunun cevabını bir dostumun romanında bulduk . Aşkın Yedi Hali Bişnev adıyla piyasaya çıkan Sinan Yağmur romanı ; Amasya’yı ve Ferhatla Şirin merkezli bir aşkı konu edinen bir yapıda kaleme alınmış . Romanın mutfağında da olan birisi olarak , sevgili dostumun romanına hoş geldin ... Devamını Oku »
ERDİM CANIMI GİTTİ (TELLAL)
Nerde bir topluluk görürsen, tellal, hiç durma, bağır: Kaçan bir kul gördünüz mü ey insanlar, de, tertemiz kokan bir kul gördünüz mü? ay parçası bir yüzü var, baştanbaşa fitne. Savaş vakti tez gider, de, tellal, barış vakti uysal olur, de. Nerde bir topluluk görürsen, tellal, hiç durma, bağır: İnce boylu, güler yüzlü, tatlı sözlü, tez canlı, çevik bir kul ... Devamını Oku »