Bir yokmuş, iki yokmuş, üç yokmuş… Eski günlerde yeryüzünün bir ülkesinde hiçbişey yokmuş. Hiçbişeyi olmayan bir ülkenin bir padişahı varmış. Bu padişahın da bir hazinesi varmış. Bu hazinede o ulusun en değerli bir emaneti korunurmuş. Atalardan kalan bu emanetle o ulus övünürmüş. “Hiçbişeyimiz yoksa da, atalarımızdan bize böyle bir emanet kaldı” diye avunurlar, yoksunluklarını, yoksulluklarını unuturlarmış. Atalardan kalan emanet, bir ... Devamını Oku »
MEDENİYETİN YEDEK PARÇASI HİKAYE İNCELEMESİ
MEDENİYETİN YEDEK PARÇASI Kahveye girdiği halde etrafına selam vermeyen adama herkes baktı. Fıskiyeli havuzdan gözlerini kaldıran biri, -Merhaba Hamit Ağa!.. dedi. – Merhaba .. – Ne o be Hamit Ağa, bayıra vurmuş kart öküz gibi soluyup duruyorsun… Hamit Ağa bunu söyleyen ihtiyara döndü: -Hamdolsun be Ali Çavuş, kurtuldum şu cenabetten… Şükür Allah’a … Dünya varmış. -Gözün aydın Hamit Ağa, panganın ... Devamını Oku »
DAMDA DELİ VAR HİKAYESİNİN İNCELEMESİ
DAMDA DELİ VAR Bütün mahalle ayağa kalktı: — Damda deli var! Sokak, bir baştan bir başa, deliyi seyre gelenlerle dolmuştu Önce karakoldan, sonra Müdüriyetten araba ile polisler geldi Arkadan itfaiye yetişti Delinin annesi, — Yavrum, oğlum, in aşağı!… Hadi çocuğum!…diye yalvarıyordu. Deli, — Muhtar yapmazsanız, kendimi aşağı atarım! diyordu itfaiye erleri, deli aşağı atlarsa tutabilmek için branda bezini açtılar ... Devamını Oku »
AH BİZ EŞEKLER
Ah biz eşekler. Ah biz eşekler.. Biz eşek milleti de eskiden siz insan milleti gibi konuşurmuşuz. Bizim de kendimize özgü bir dilimiz varmış. Konuşmamız, müzik denli güzel, uyumlu, kulağa tatlı gelirmiş. Ne güzel konuşur, ne türküler söylermişiz. Biz eşek olduğumuzdan; sizler gibi insanca değil, eşekçe konuşurmuşuz. Ama eşekçe, yumuşak, tatlı, uyumlu zengin bir dilmiş. Biz eşek milleti eskiden şimdi olduğu ... Devamını Oku »
GÜLE GÜLE BAHTİYAR ÖZTÜRK : NAM-I DİĞER DAYIMOĞLU
Giresun evladı bir şair daha Hakka yürüdü . Şiirleriyle konuşacağımız bir Giresun şairi daha aramızdan ayrıldı . Çocukluğumda Debboy mevkiinde gezerken hatırladığım kadirşinas insan Dayımoğlu’yla tanışma şansım olmadı . Bir kaç kere Nuriş atölyesine yolu düştüğünü anımsıyorum . Nefesli bir şiir dili olan ustanın öldüğünü duyunca çok üzüldüm . Uzun bir eğitim süreci geçirmeyen Dayımoğlu ; İlkokulu Yeşil ... Devamını Oku »
SOSYAL MEDYANIN ÇÖPLÜĞÜNDEKİ YALANLAR
Sosyal medyayı kullanan birisi olarak , beni en çok rahatsız eden şey ; alanın , yalan – palavra , yanlış bilgilerle dolu olmasıdır . Bir çok şair ve yazara ait sözler , çöplük mantığıyla ve kes yapıştırla bir başkasına ait hale getiriliyor . Özellikle şiir ve aforizma türlerindeki özensizlik diz boyu . Bir kere yanlış adlandırılan söz ya ... Devamını Oku »